Natuur reservaat "Saueruecht"

Onlangs is het Naturwaldreservat Saueruecht officieel ingewijd. Het betreft hier een bosperceel ter grootte van bijna 73 hectare, tussen Dillingen, Grundhof en Beaufort.


De meeste bossen in Luxemburg worden gebruikt voor recreatie en produktie van hout. Er ontstaan echter steeds meer natuur reservaten, ofwel stukken bos waar de natuur zijn gang weer mag gaan en dat is hier ook het geval. Er worden dan geen bomen meer gekapt en als er bomen omvallen of dood gaan, dan wordt daar niets mee gedaan, deze zullen geheel door de natuur vergaan. Hierdoor ontstaat er een meer natuurlijke leefomgeving voor de dieren en planten in het bos.
Dat betekent niet dat deze bossen niet meer toegankelijk zijn, er is bijvoorbeeld een wandelroute van 5,3 km door het natuur reservaat Saueruecht uitgezet, zodat u deze verwildering kunt aanschouwen. U dient hierbij wel op de bestaande paden te blijven en er extra rekening mee te houden dat er tijdens perioden met wind, takken van bomen kunnen afbreken. Deze wandeling start en eindigt nabij Grundhof.